Ženy, nehanbite sa ukázať pred mužmi pravú tvár: Drsňáčka Lujza vás zbaví ostychu a pocitu viny!

Prečo je žena humoristka stále ohrozený druh? 

Naša obľúbená herečka a mama Lujza zo seriálu NAŠI Lujza Garajová Schrameková má aj po skončení nakrúcania práce viac než dosť. Okrem toho, že ju môžete sledovať každý utorok a štvrtok večer v akčnej role ustarostenej matky seriálových chalanov, skvelá herečka najnovšie hrá aj v divadelnom predstavení Kemping story. Hlavnou myšlienkou komediálnej hry je únik mladých ľudí pred civilizáciou. "Je to radosť a návrat k divadlu, pri ktorom som sa zapotila, lebo je to poctivá robota," teší sa Lujza z nového predstavenia. To však nie je zďaleka jediná príležitosť, kde diváci herečku uvidia v živej verzii. Mama našich chalanov je totiž dlhodobo hviezdou stand-up komédií. Vystupuje v nich ako drsňáčka Lujza, ktorá si servítku pred ústa rozhodne nedáva. Dôvod prostorekosti jej postavy je však úplne jednoduchý. "Myslím, že je drsná preto, lebo mnohé ženy napadne niečo drsné, ale boja sa to povedať, aby sa niekoho nedotkli. Celé sme odmalička slušné, taktné a spravodlivé, a pritom sme len babsky naštvané a máme chuť ohovárať a posťažovať sa. Lujza to robí za tie baby, ktoré sa hanbia," myslí si skutočná Lujza. S drzaňou Lujzou sa mnohé diváčky stotožnia, hoci väčšinou sa k tomu ani samy nepriznajú.  

Drsňáčka Lujza je však časom čoraz ostrieľanejšia a postupne viac a viac pritvrdzuje. "Tiež zo začiatku riešila v hlave, čo si kto o nej pomyslí. Teraz to rieši čoraz menej a je jej lepšie. Má rada vínko, úprimnosť a povedať veci na plnú hubu," prezrádza herečka, ktorú najnovšie uvidíme vystupovať aj po boku moderátorky Didiany. Obe spolu prezentujú svoj zmysel pre humor vo vlastnej šou v jednom z bratislavských podnikov. Väčšinu divákov tvoria ženy, hoci spočiatku to bolo pol na pol. Ženy si totiž uvedomili, že bez prítomnosti muža sa vedia zasmiať oveľa slobodnejšie.  

Za to môže aj rozdielnosť v humore žien a mužov, i keď si to na prvý pohľad možno ani sami neuvedomujeme. "Málo žien robí humor, hoci sú vtipné. Odmalička sme odkázané na to, aby sme sa smiali na mužských vtipoch, pretože vás to veľmi poteší, keď sú muži vtipní. My im ten pocit rady dávame, no oni nie sú až tak radi, keď my sme vtipné, lebo často je to na ich úkor, a to sa im nepáči," zamýšľa sa Lujza. Aj to je dôvod, pre ktorý sa Lujza rozhodla robiť osvetu a priblížiť ženský humor svetu ešte viac. Musíme uznať, že Lujza je v humore ako doma. 

Sledujte Lujzu Garajovú Schramekovú aj v komediálnom seriáli NAŠI. Všetky epizódy nájdete v našom bezplatnom archíve!